Четвъртък, 08 Май 2014 18:38

Бюстът на Николета най-желан за бала Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Бюстът на Николета най-желан за бала

Гърдите на Николета Лозанова, устните на Анджелина Джоли и носът на Черната Златка са най-бленуваните подаръци за абитуриентския бал. Гимназистките масово припадат и по силиконовите бомби на клюкарката Лили от тв предаването "Поверително от NL", пише в днешния си брой „Марица“. При момчетата хит са корекциите на ушите и носа, обяснява за вестника пластичният хирург д-р Ангел Енчев. Според него и тази година напливът на девойки, мечтаещи да напомпат бюста си преди бала, е огромен.

Други примамливи за зрелостниците процедури са уголемяването и оформянето на устните с хиалуронова киселина, липофилингът (автотрансплантация на собствена мастна тъкан), липосукцията, ринопластиката и отопластиката (корекции на нос и уши).

За да се възстанови напълно организмът след операция, е необходим период от 3 до 5 седмици. Следователно месец и половина преди абитуриентския бал е напълно достатъчен за възстановяване на младите зрелостници, посочва пластичният хирург.

“Понякога отказвам да направя пластична интервенция, но не само на 18-19-годишни момичета, а и на зрели жени, които според мен нямат естетичен дефект и операцията не е наложителна”, казва лекарят. Той е категоричен, че ако пациентите все още нямат навършени 18 години, интервенциите, които се извършват, са единствено реконструктивни, вследствие на различни вродени аномалии и дефекти.

Естетични корекции не се извършват в по-ранна възраст дори и с писменото съгласие на родителите. Ако говорим за липосукция на 18-годишно момиче, най-напред трябва да се изясни, че това е метод за скулптуриране на тялото, а не за намаляване на телесното тегло. Последното се постига с гастрален пръстен и гастрален балон. Те могат да бъдат приложени и в много по-ранна възраст, когато е налице т.нар. ювенилно затлъстяване с ИТИ (индивидуален телесен индекс - съотношение ръст/килограми) над 35. Възвръщане на старите килограми след това е възможно, ако не се спазва съответен двигателен и хранителен режим, предупреждава хирургът.

По думите му силиконовите импланти за уголемяване на бюста се препоръчват не само в случаите, когато се касае за каприз, а и при различие в двете гърди, малформация на гръдния кош, тръбовидни млечни жлези или различен тип асиметрия. Техниката, която пластичният хирург използва за уголемяване на бюста със силиконови импланти, е напълно щадяща както за млечната жлеза, така и за лактоферните канали. Ето защо при евентуална бременност, последващото кърмене ще се извършва напълно функционално, уверява д-р Енчев.

Според него в съвременното общество, в което жените раждат и встъпват в брак след 28-30 години, ако съществува явен проблем с големината на гърдите, би било твърде егоистично да принудим младите момичета да живеят с комплекси и ограничения 10 години, само защото робуваме на предразсъдъци.

Последно променена в Четвъртък, 08 Май 2014 18:43
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате