Вторник, 27 Септември 2016 11:58

13 хиляди знамена, част от големия Роженски трибагреник, бяха раздадени в Дните на българския фолклор в София Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

13 хиляди знамена, част от големия Роженски трибагреник, бяха раздадени в Дните на българския фолклор в София

 

Хиляди знамена, част от големия Роженски трибагреник, бяха раздадени безплатно в Деня на независимостта в Южния парк. Инициативата постави началото на Дните на българския фолклор в София от 22 до 25 септември. В тях участваха ФА „Родопа”, наши гайдари, кулинари и др. Водещ на събитието беше Веселина Бабаджанкова. Внушителният български трикольор с размери 26 х 300 м. и обща площ 7 800 кв.м., който беше на Роженските поляни беше  превърнат в 13 000 знамена, които носиха неговата силна енергия и патриотичен заряд. Официалното откриване на „Дни на българския фолклор в София“ започна атрактивно с кукери и близо 200 гайдари. В самото начало се разнесе гласът на Мария Бечева на 10 години, която развълнува присъстващите с изпълнението си на песента „Излел е Дельо Хайдутин“. На голямата поляна в Южния парк стотици българи изписаха с телата си 110 метровия надпис: „Нашият дом е България!". Надписът „оживя“, така както е жив и българският дух, съхранил през вековете богатството и многообразието на българския фолклор.

В щанда на община Смолян гостите и участниците в събитието опитаха популярни родопски специалитети. Всепризнатият майстор Пашата биеше масло и сирене всеки ден в Дните на българския фолклор.

Събитието беше организирано от фондация „Наследство в бъдещето“ в партньорство със Столична община и „Артекс Инженеринг“.

 

Последно променена в Вторник, 27 Септември 2016 12:00
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате