Събота, 12 Ноември 2016 12:32

Излезе от печат списание “Проглед”

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Излезе от печат  списание “Проглед”

 

След няколкогодишна пауза списание “Проглед” - за литература, изкуство и култура, е отново на книжния пазар. Отпечатани са в едно първи и втори брой на изданието за 2016 г. и са в памет на главния му редактор Ганчо Керечев и на поета-журналист Тинко Илиев.

В 180 страници са публикувани стихове, разкази, литературна критика, публицистика, отбелязани са дати и годишнини на местни творци. Сред по-известните имена на поетите са: Ивайло Балабанов, Елена Алекова, Петър Анастасов, Димитър Златев, Петър Динчев, Борис Вулджев, Георги Гривнев, Андрей Германов, Слав Христов Караславов, на разказвачите - Борис Кольковски, Тодор Коруев, Георги Чаталбашев, Филип Марински, Деян Енев, Светозар Казанджиев, на литературните критици - Пенчо Чернаев и Анита Коларова... Отбелязана 60-та годишнина на художника Здравко Палазов, оформител на списанието и 75-годишнината от рождението на народната певица Валя Балканска. Отделено е подобаващо място на по-младите творци като: Дора Гиева, Кирил Кирилов, Величка Петкова, Васил Венински, Марина Матеева...

Списанието излиза на бял свят със съдействието на Община Смолян, Клуба на дейците на културата и Дружеството на СБП в града.

Последно променена в Събота, 12 Ноември 2016 12:33
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате