Понеделник, 21 Ноември 2016 13:25

Храмов празник за 180- и път отбеляза църквата Въведение Богородично в Полк. Серафимово

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Храмов празник за 180- и път отбеляза църквата Въведение Богородично в Полк.  Серафимово

 

Храмов празник за 180- и път отбеляза църквата Въведение Богородично в село Полковник Серафимово. Архимандрит Висарион оглави Светата Литургия в съслужение със свещениците Димитър Одаджиев и Иван Василев. След края на службата беше извършен водосвет за здраве и благоденствие.  Беше раздадена и благословена трапеза.  

 Храмовият празник в родното си място уважи и кметът на Смолян Николай Мелемов, съобщиха от пресцентъра на общината. Той присъства на Богослужението и поздрави миряните с бележитата годишнина на храма и Деня на християнското семейство и младеж.  Църквата посреща празника си с ремонтирана и обновена камбанария. Извършени са и строителни дейности в храма. Това се случи благодарение на община Смолян ,  кмета Мелемов и фирма „Дюлгер”, съобщи пред хората известният строителен предприемач и буден радетел на православната вяра Спиро Чавдаров.  

Храмът „Въведение Богородично” в Полк.Серафимово е построен през 1836 г.  и е със статут на недвижима културна ценност, обявен е за архитектурен и художествен паметник. Църквата се обслужва от свещеник Димитър Одаджиев.   

Последно променена в Понеделник, 21 Ноември 2016 13:25
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате