Сряда, 22 Февруари 2017 10:36

КДК представя книгите „Антим“ и „Справочник за имените дни“

Написана от
Оценете
(0 гласа)

КДК представя книгите „Антим“ и „Справочник за имените дни“

Две книги на отец Димитър Михайлов, издадени в края на 2016 година, ще бъдат представени на 23 февруари, четвъртък от 18 часа в Изложбен салон „Петър Стайкаов“.

„Антим - първият български екзарх“ е посветена на 200-годишнината от рождението му. „Справочник на имените дни“ е любопитно четиво за всички, които се интересуват от етимологията на своето име, от деня на честването му от Българската православна църква, от закрилниците и прочее.

Хрониката като форма на изложение, избрана от автора, за да ни разкаже живота и делото на първия български екзарх - Антим, е повече от подходяща. Тя му позволява да разкрие пред нас ярката личност и безценното дело на йерарха за национално-освободителните борби и утвърждаването на БПЦ.

Съдържанието на книгите е поднесено с уважение и преклонение към църквата и религиозните й дела, разказано е интересно, увлекателно, съпроводено с много исторически факти. Така е, защото авторът на книгите отец Димитър Михайлов е действащ свещеник, отраснал и възпитан в семейството на презвитера Златка и отец Михаил в кв. Устово на гр. Смолян.

Последно променена в Сряда, 22 Февруари 2017 10:36
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате