Четвъртък, 27 Април 2017 17:26

Община Смолян продължава да е без приет бюджет за 2017

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Община Смолян продължава да е без приет бюджет за 2017

 20170427 151405

Смолян продължава да е бюджет, тъй като точката  за приемане на финансовата рамка на общината бе оттеглена по време на заседанието на ОбС. Причината е, че тя е внесена от председателя на Общинския съвет, който обаче няма законово право за тази процедура. Вносител може да бъде единствено кметът.Припомняме, че повечето от съветниците отхвърлиха предложения бюджет на Смолян от кмета Мелемов през януари. Поради тази причина Община Смолян трябва да работи с 1/12 от бюджет 2016.

Съветниците гласуваха още до месец бюджетът на Смолян трябва да бъде гласуван в Общинския съвет. С 14 гласа „За", 9 против и двама въздържали се, те задължиха кмета Николай Мелемов да проведе ново обществено обсъждане на проектобюджета и той да бъде входиран за разглеждане и гласуване в ОбС. Предложението бе направено от групата на КРОС.Припомняме, че именно с гласовете на КРОС, БСП и двама от ГЕРБ бюджетът бе отхвърлен през януари.

Поради липса на приета финансова рамка редица общински учреждения оставаха без издръжка, включително и Общинския съвет.

В началото на заседанието на ОбС двама нови съветници положиха клетва.

Марияна Сивкова влиза на мястото на гайдаря Петър Янев, който напуска ОбС-Смолян заради заеманата от него длъжност като ръководител в Ансамбъл „Родопа". Ангел Безергянов пък заема овакантеното мястото от Михаил Гунчев.

Последно променена в Четвъртък, 27 Април 2017 17:26
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате