Понеделник, 31 Юли 2017 13:35

Чепеларе ще е домакин на състезанието по планинско колоездене „Чепеларски Търкала“

Написана от
Оценете
(0 гласа)

 Чепеларе ще е домакин на   състезанието  по планинско колоездене  „Чепеларски Търкала“

 

Едно от най-атрактивните състезания по планинско колоездене в страната ни – „Чепеларски Търкала“ /XCM/ i "Elevation 999" /Ендуро/, ще се проведе за четвърта поредна година от 4 до 6 август.

То е уникално с това, че трасето е с обща дължина 80 км и положителна денивелация от 2950м и се състои от 4 различни Търкала, всяко от които започва и завършва на площад „Олимпийски” в центъра на гр. Чепеларе и е с приблизителна дължина от 20км. Трасето преминава през Роженската Обсерватория, вр. Мечи Чал, покрай най-голямата фабрика производител на ски в света и множество великолепни горски и планински пътеки и гледки.

В дните на състезанието, за втори пътв Чепеларе ще се проведе и  най-голямото и единствено по рода си специализирано изложение на колела, велосервизи и магазини в България „Байк Експо България“ – това е единственото специализирано изложение за всички видове колела, продукти, сервизи и магазини свързани с колоезденето.

Откриването на изложението ще бъде придружено от спортна театрална постановка „Не залагайте на англичаните“, която ще нахъса състезателите за предстоящото състезание „Чепеларски търкала“. Началото е от 18:00 часа на 4 август в НЧ „Родопска искра 1880“. 

Последно променена в Понеделник, 31 Юли 2017 13:36
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате