Четвъртък, 10 Август 2017 05:59

Чудотворната икона на св. Богородица „Златна ябълка“ остава в Смолян до петък следобед

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Чудотворната икона на св. Богородица „Златна ябълка“ остава в Смолян до петък следобед

 

Чудотворната икона на св. Богородица „Златна ябълка“, която ще бъде донесена утре /10 август/ от Пловдивския митрополит Николай за поклонение в храм „Св. вмчца Неделя“ в кв. Райково, ще остане в храма до петък следобед, след което ще отпътува за поклонение в Златоград.

Вечерното богослужение утре  пред чудотворната икона на Божията Майка „Златна ябълка“ ще отслужи  Негово Високопреосвещенство митрополит Николай  с прочитане на  Молебния канон на Пресвета Богородица. Ще участват духовници от митрополията и Смолянска духовна околия.

След тържественото посрещане на чудотворната икона и вечерното богослужение светинята „Златна ябълка“ ще остане и през нощта  в  „Св. вмчца Неделя“  до петък следобед. През цялото време желаещите ще имат възможност да посетят храма и се поклонят, да останах за молитва и нощуване в него. В петък сутринта ще бъде отслужена св. Литургия.

Църковното настоятелство кани всички на вечерното богослужение в четвъртък  и на сутрешното богослужение в петък пред „гостуващата в Смолян“  чудотворната икона на Божията майка „Златна ябълка“, която е  милостива помощница  за придобиване на чедо, за упование и вяра, за здраве.

Храм „Св. вмчца Неделя“

Снимка: Пловдивска св. митрополия

Последно променена в Четвъртък, 10 Август 2017 05:59
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате