Петък, 27 Октомври 2017 19:43

Оцелелият от токов удар миньор: Живея втори живот!

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Оцелелият от токов удар миньор: Живея втори живот!

 

 

„Още не мога да осъзная какво се случи, но за мен е най-важното , че съм жив. Друго всичко е излишно. Каквото и да кажа е излишно. След такъв ток е можело да се стигне до фатален инцидент, но просто тоя отгоре  е решил, че трябва да живея още“, сподели 48-годишният миньор Ваклин Цанов, който в сряда в рудник „Крушев дол“ бе ударен от 6 000 волтова  дъга . Човекът е оцелял като по чудо. Лекарите са категорични, че Ваклин е имал голям късмет, защото токът не е преминал от страната на сърцето. Мъжът работи вече 23 години под земята и никога не е очаквал, че може да се случи подобно нещо с него.

„Просто си вървяхме  и трябваше да направим един път на машината да мине и за мой лош късмет, е имало оголен кабел  и се случи. Усетих как ме удари в гърба, разтресе ме и в едни момент се намерих от другата страна, в канавката , нищо повече. Не съм губил съзнание. Усетих нещо, че ме пари в гърба и крака, стана за част от секундата“, разказва миньорът. Всичко това се случва минути преди да свърши първата смяна. Колеги посъветвали Ваклин да потърси  лекарска помощ.

„Просто реших да отида в болницата , защото съм чувал, че не е добре така , че нещо може да стане от тока и дойдох в болницата. Направиха ми кардиограма и каквото трябва и ме приеха тук.

 

vlcsnap-2017-10-27-12h54m46s594

 

 

А запитан дали смята, че живее втори живот, миньорът отговаря категорично: „Абсолютно! Не на сто, на хиляда процента“. Инцидентът обаче не го е изплашил и няма съмнение, че ще се върне на работа в мината. Но до тогава ще трябва да остане на домашно лечение. Най-вероятно ще се наложи коляното да бъде оперирано, тъй като от удара  , ставата е сериозно  наранена.  

Последно променена в Петък, 10 Ноември 2017 12:13
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате