Петък, 17 Ноември 2017 15:34

Повече от месец лековитата минерална вода от Беденски бани не стига до Девин

Написана от
Оценете
(0 гласа)
Повече от месец лековитата минерална вода от Беденски бани не стига до Девин
 
 
Повече от месец, лековитата минерална вода от Беденски бани не стига до Девин „Може да се каже, че от близо 15 дни няма минерална вода от извора в Беденски бани, като причината е чисто техническа, като се съмняваме във външно вмешателство“, коментира кметът на община Девин Красимир Даскалов. Според него, крановете са спирани няколко пъти, като в следствие на това, помпите са излизали "извън строя" и водата е спирала. Даскалов е категоричен, че няма проблеми с новия тръбопровод, за който правителството отпусна около 2,5 млн.лв., за да може водата от Беденски бани да потече отново в Девин.

„С новия водопровод няма никакви проблеми, той е изграден с тръби от последно поколение. Проблемът идва от външно посегателство, заради което сме взели вече мерки. Усилили сме загражденията, около шахтовите кладенци, за да ограничим още повече достъпа на външни лица. Иззидани са наново шахтовите кладенци, поставени са нови капаци, заключват се. Цялото място е осветено, до дни монтираме и видео наблюдение“, коментира Даскалов. Подобни проблеми е имало няколко пъти, като досега на три пъти, фирмата изпълнител на реновацията на топлопровода е отремонтирала на няколко пъти помпите, като до няколко дни ще доставят чисто нови такива от Италия и в Девин отново ще има минерална вода от Бедански бани.

 Той бе категоричен, че след отстраняването на проблема, няма да има никакви промени, както в количествата, така и в температурата на водата, с това което е било в началото на откриването на топлопровода. „Около 8,5 – 9 литра в секунда е дебита на шахтовия кладенец, почти толкова достига и до Девин, няма никакви загуби по водопровода. Температурата на водата в Беденски бани е около 68 градуса, а в града пристига около 52 – 53 градуса, което е напълно нормално“, разясни още кметът на община Девин.

Според хотелиери в града, проблема с водата от Беденски бани е от близо месец и половина. 
Последно променена в Петък, 17 Ноември 2017 15:34
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате