Вторник, 05 Декември 2017 14:17

Близо 800 хил. лв. са инвестирани в инфраструктура в Пампорово

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Близо 800 хил. лв. са инвестирани в инфраструктура в Пампорово

 

 

Близо 800 000 лв. са инвестирани от община Чепеларе в обновяване и рехабилитация на инфраструктурата в Пампорово през последните две години, информира кметът Славка Чакърова. В навечерието на новия ски сезон са извършени ремонти и рехабилитация на улици и тротоари, сменено е част от уличното осветление в курорта. Данните от ранните записвания дават основания да се правят прогнози за очакван добър зимен сезон,  коментира Славка Чакърова. Според нея обединението на курортните зони Пампорово и Мечи чал, което се случи през 2016 г., вече дава положителен ефект за развитието на общата дестинация.

 Снегопочистването в Пампорово през тази зима ще бъде с химически препарати, вместо досегашната практика за обработка с пясък, посочват от Община Чепеларе. Химическата обработка ще се въведе за зоните от Пампорово, които се обслужват по договори на община Чепеларе.  Местната управа вече е сключила договор с фирма за снегопочистване и зимно поддържане на курорта. В договора е заложено условието за почистване с химически средства.  Фирмата изпълнител е доставила нова техника, включително и машини за снегопочистване на тротоарите.

 С обединението на курорта Пампорово- Мечи чал,  Чепеларе възстановява потенциала си като целогодишна дестинация, смята кметът.  Не случайно Пампорово е възникнал като летен курорт, допълва Славка Чакърова. По нейни данни през отминалия летен сезон хотелите в Чепеларе са работили при изключително висока заетост от 80-90 на сто.

 През тази зима отваря врати още един хотелски комплекс в Пампорово с около 80 легла. Хотел „Перелик” е изцяло реновиран и преобразен, с по-висока категория. Близо 100 са заявленията за прекатегоризация на апартаменти, отчитат от община Чепеларе.Информацията е на БТА.

Последно променена в Вторник, 05 Декември 2017 14:17
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате