Сряда, 06 Декември 2017 17:26

Международен ден на доброволците

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Международен ден на доброволците

 

Днес  се чества международния ден на доброволците. Те стават все по-търсени в различни области, инициативи, организации и критични ситуации. Тяхната помощ е безценна. На този ден обществото отдава своята почит към хората, които безрезервно помагат на нуждаещите се. Доброволчеството е мисия, за която е необходимо не само желание, а огромно сърце, изпълнено с любов към другите.

Във връзка с Международният ден на доброволеца – 05 Декември,  Младежкия доброволен отряд към Районна служба ПБЗН – Смолян, Доброволното формирование към община Смолян,  Районна служба ПБЗН – Смолян и Български червен кръст - Смолян, проведоха демонстративни мероприятия.

В ППМГ „Васил Левски“, Международният ден на доброволеца се отбеляза достойно. На учениците бе презентиран тематичен филм, свързан с дейността на доброволните формирования. Общинските доброволци и доброволците от БМЧК демонстрираха и на практика как те работят в едно с пожарникарите. От сградата на гимназията извеждаха пострадали и оказваха първа долекарска помощ, а огнеборците направиха демонстрация на бойно разгръщане и спасяване на пострадал. Младежкият доброволен отряд се включи в мероприятието с гасене на пожар с наличните пожарогасители от сградата.

Учениците от професионална гимназия по икономика „Карл Маркс“ също взеха участие в отбелязването на Международният ден на доброволеца. По инициатива на Младежкия доброволен отряд към Смолянската пожарна, част от учениците решиха да обучат и разяснят на своите учители какви са основните действия при пожар в училищната сграда, след което в двора демонстрираха на практика работата на видовете пожарогасители.

Проявите, свързани с отбелязването на Международния ден на доброволеца, са израз на признателност към тези хора и тяхната безценна дейност. Благодарим ви, че ви има!

Последно променена в Сряда, 06 Декември 2017 17:26
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате