Петък, 15 Декември 2017 09:19

Клуб „Научи българските танци“ ще създаде НУФИ-Широка лъка, с помощта на дарителската кампания " Избери, за да помогнеш"

Написана от
Оценете
(1 глас)

Клуб „Научи българските танци“ ще създаде  НУФИ-Широка лъка, с помощта на дарителската кампания " Избери, за да помогнеш"

 

Клуб „Научи българските танци“ ще създаде  Националното училище за фолклорни изкуства  в Широка лъка с помощта на дарителската кампания " Избери, за да помогнеш", която БТВ подкрепя и тази година. Със събраните средства ще бъдат ушити и мъжки фолклорни костюми от шопския край.

 „Още от създаването на НУФИ -Широка лъка, мисията е да създадем и популяризираме българския фолклор. Ние с много голяма радост  участваме за втори път  в кампанията „ Избери, за да  помогнеш!“ със създаването на нашия клуб    „Научи българските танци“. С този клуб искаме да привлечем повече хора от различни възрасти, които да участват в съхраняването и популяризирането на българския танцов фолклор. Именно за това започнахме с една от най-динамичните, най-емоционалните фолклорни области, каквато е шопската фолклорна област“, разказа Стоянка Илчевска, директор на НУФИ Широка  лъка. При първото си участие в кампанията, училището получи финансова подкрепа за изработката на 12 дамски шопски костюма, сега целта е да бъдат изработени и 12 мъжки шопски носии за на танцовия ансамбъл. Всеки, който иска да подкрепи талантливите деца от Широка лъка, може да го направи като изпрати DMS на кратък номер  17 777.

Последно променена в Петък, 15 Декември 2017 09:19
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате