Вторник, 09 Януари 2018 16:12

Майката на убитата Милена поиска доживотна присъда за назидание на всички убийци

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Майката на убитата Милена поиска доживотна присъда за назидание на всички убийци

 

 

viber image 2

Доживотна присъда поиска майката на убитата Милена Стефанова за 62 – годишния Петър Русев, направил пълни самопризнания за извършеното от него убийство.  

„Знам обаче, че това не може да се случи, тъй като той се е признал за виновен и ще сключи споразумение“, добави Руска Стефанова със сълзи на очите. Желанието й за най-тежкото наказание е  продиктувано най-вече за назидание на всички хора, които смеят да посегнат на чужд живот.

„Нямах призовка за убийството на детето ми, също не бях уведомена. Обади ми се моя позната от чужбина, която видяла от фейсбук, че Милена е била убита“, коментира още Стефанова.

Тя е поискала служебен адвокат, за да защитава правата й, като възнамерява да поиска кръвнина от 300 000 лв., като част от сумата ще дари на църквата в село Турян, ако разбира се я получи, заради което изрази съмнение.

„Моите деца са влюбени в Родопите. Първото място, в което заживяхме беше Рудозем. Там работих в минния басейн. Милена обожаваше Родопите и за това бе тук“, добави опечалената майка.

Тя не изрази съгласие и с тезата, че между Милена и Петър е имало любовна връзка и  разказа и за ужаса, който е преживяла, като е видяла снимките от следствието, на което се виждало жестокостта на извършеното от Петър.

„Тя е изненадана в една от стаите, тя в същия момент е перяла. Ръгана е в шията и преследвана, като общо осем пъти е забил ножа в нея. Немерена е в ливада, цялата в кръв. Въпреки всичко, тя е успяла да се отскубне и да скъса телена мрежа на близък кокошарник, за да търси помощ от близка приятелка,  но е умряла от кръвозагуба“, коментира още майката на Милена.

Тя изрази и съмнение, че е имало и подстрекател в цялата тази история.

„Всички говорят, че Петър е много тих човек, да но да наръгаш толкова пъти една жена, след което да не казваш къде е тя пред разследващите. След това запалил и къщата си. В последствие е правил е и опит да се обеси, но не е успял, може би защото трябва да си понесе наказанието“, добави Стефанова.

Делото за убийството на 51 – годишната Милена Стефанова от 62 – годишният Петър Русев бе отложено  за идната седмица, заради нередовно призоваване на майката на жертвата Руска и липсата на адводат  от нейна страна. Това постанови състав на окръжния съд в Смолян, според който не трябва да се дава начало на разпоредителното заседание. Освен това магистратите уважиха искането на Руска Стефанова да бъде назначен служебен адвокат, който да защитава правата й по делото. Защитата на Петър също поиска отлагане, но на това мнение не беше прокуратурата, както и обвиняемия, който поиска от съда да се даде ход на делото. Следващото заседание е насрочено за 17 януари от 13:30 ч.

Кървавата драма се разиграва на 13 март 2017 г. в смолянското село Турян. Трупът на жената бе открит с осем прободни рани с нож в ливада в смолянското село, като те са били причинени от нож с дължина над 27 см. Полицаи задържаха Петър с окървавени дрехи и в нетрезво състояние. Пред униформените той заявил, че намушкал жената след като заподозрял, че тя му е изневерила.

Жената била от Варна. Двамата живеели от години в Родопите, грижили се за животни. Най-вероятната причина за убийството е ревност.

Последно променена в Вторник, 09 Януари 2018 16:12
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате