Четвъртък, 12 Април 2018 07:07

До 10 май се приемат творбите за националния конкурс „Нова българска музика в 7/8“ Чепеларе 2018 Избрана

Написана от
До 10 май се приемат творбите за националния конкурс „Нова българска музика в 7/8“ Чепеларе 2018

До 10 май се приемат творбите за участие в националния конкурс за авторски вокални и инструментални произведения на фолклорна основа „Нова българска музика в 7/8“- Чепеларе 2018, съобщиха от Общинската администрация. Конкурсът се провежда за седми път, а инициатор, основател и спонсор на музикалното събитие е българинът д-р Георги Лазаров, който
от дълги години живее в Балтимор, САЩ. Община Чепеларе е главен организатор на конкурса.
Конкурсът “Нова Българска Музика в 7/8” има за цел да стимулира създаването на нови авторски вокални и инструментални произведения, нови произведения за солово пеене и солов инструмент, които да популяризират уникалността на българското фолклорно наследство, се посочва в статута на конкурса. Съгласно регламента, композициите ще се състезават в категориите: солова инструментална пиеса, инструментално произведение за народен оркестър, солова вокална творба, вокална творба за народен хор със или без съпровод, нова обработка на фолклорни песни за народни хорове със или без оркестър и нова обработка на инструментални творби за народен оркестър. Творбите ще се класират в два кръга, като допуснатите до финалния ще се представят на концерт в Чепеларе на 16 юни. 
Организаторите уточняват, че конкурсът е за нови произведения и аранжименти, но не за изпълнители. Могат да участват творци, професионалисти и любители не само от България, но и от чужбина.
Предвидена е възможност и за участие на творци не владеещи нотопис, които могат да представят творбите си на аудио запис. Според регламента
може да се използват равноделни и неравноделни ритми, а размерът 7/8 е емблема, но не и ограничение.
Наградният фонд от 10 000 лева се осигурява от фондация „Св. Георги Победоносец“- Балтимор. Информация за регламента и условията за кандидатстване са публикувани на интернет страницата на Община Чепеларе.
Източник: БТА
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате