Събота, 23 Август 2014 06:36

Нова детска площадка откриха за празника на родопското село Давидково Избрана

Написана от

Нова детска площадка откриха за празника на родопското село Давидково

Дора Янкова: За една година осигурихме над 1,5 млн.лв. за развитие на община Баните, тръгнаха и европейските проекти, замразени от по-предишното правителство

Нова детска площадка получи за празника си родопското село Давидково. Придобивката е изградена със средства от ПУДООС и бе официално открита от Дора Янкова – депутат от 42 –то Народно събрание и  кметът на селото Севда Чолакова .

„Щастлива съм, че от днес Давидково ще има модерна и многофункционална детска площадка, която ще се ползва денем от децата, техните баби и дядовци, а вечер ще бъде любимо място за младите влюбени“, заяви при откриването Янкова. Тя пожела в селото да се раждат все повече деца, а площадката да дава много радост  на всички.  Специална благодарност бе изказана на кмета на селото Севда Чолакова, чиято енергия  е водеща за развитието на Давидково.

Янкова отчете, че само за една година е района са инвестирани хиляди за подобряване на инфраструктурата и условията за живот. „Като представител на хората от Родопите в Народното събрание подкрепих изграждането на детска площадка, ремонт на улиците и подобряване на водоснабдяването. Подкрепихме и ремонта на читалището, както и оборудването му с нови компютри, защото всички заслужават по-добър живот“, заяви Янкова.  Тя подчерта и осигурените средства в размер на 1,2 млн.лв., с които се извърши строителство на още 5км от пътя Белица- Загражден, който ще даде по-пряка връзка на община Баните с Пловдив и ще подпомогне икономическото развитие на региона, заедно с туризма. „Община Баните, както повечето общини в Смолянско бяха просто зачеркнати, затова дадохме всичко от себе си нещата да се променят“, припомни ексдепутатката и посочи за пример проектите за подобряване на населените места в общината, реализиран общинската администрация.  Общо  1,5 млн.лв. са вложени в общината по Публичната инвестиционна програма на правителството. Янкова припомни и дадената концесия за проучване на подземни богатства в селото. Ако се докажат рентабилни запаси ще се възроди добива на оловно-цинкови руди, което значи стотици работни места.

Янкова поздрави всички жители и гости на Давидково с празника и им пожела здраве и късмет. 


БСП- Област Смолян

Пресцентър

 

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате