Събота, 26 Декември 2015 08:28

Коледари поздравиха смолянския депутат от БСП Дора Янкова Избрана

Написана от

Коледари поздравиха смолянския депутат от БСП Дора Янкова

 

Коледари поздравиха смолянския депутат от БСП Лява България Дора Янкова. По традиция в нощта на Бъдни вечер депутатът посрещна коледарите в родния си дом в село Момчиловци, където коледуването по стар родопски обичай е запазено до наши дни и особено почитано. Янкова посрещна групата заедно със своя племенник Георги. С песни и наричания за здраве, късмет и берекет групата ориса народния представител, нейните близки и дома. От своя страна младите коледари получиха дарове от лакомства и пари за здраве от домакинята.

В профила си във Фейсбук Дора Янкова се обърна с поздрав към всички родопчани! „Дните на Коледа ни напомнят, че сме едно голямо семейство – нашето, това на приятелите ни, на съгражданите ни и на нашите сънародници - у нас, и всички кътчета на земното кълбо.В тези дни особено осезателно имаме нужда да сме заедно и да докажем, че сме част от християнска Европа, Европа на толерантността, но и Европа, загрижена за оцеляването на нейните ценности. 
Живеем в сложни времена, пълни с огромни предизвикателства – към икономическата криза се прибави и бежанска вълна, за която никой в страните от Европейския съюз не се оказа подготвен. Даваме си сметка, че като страна на геостратегически кръстопът, от нас зависи запазването на сигурността на Балканите. В последните месеци осъзнаваме и че политическата ситуация в български, европейски и световен план, е непостоянна величина. И дребните партийни заигравания нямат никакъв смисъл, пред голямата цел – интересът на България и нейната стабилност.
Скъпи приятели, в тези дни от годината, правим равносметка на постигнатите малки крачки в името на по-голямото социално добруване, което за нас остана неизпълнено. Но имаме надеждата, че усилията, които заедно полагаме в тази насока, ще дадат плод.
Нека на празниците, посветени на чудото рождественско, да отворим сърцата си за доброта и разбирателство, за повече човещина и обич. А Бъдникът в огнището на нашия общ дом – България, да гори и топли нашите сърца”, пише в адреса си Янкова.


БСП - Смолян

Пресцентър
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате