Сряда, 13 Януари 2016 11:18

В Пампорово министър Ангелкова ще даде старт на проверките по състоянието на ски пистите в зимните курорти Избрана

Написана от

 

В Пампорово министър Ангелкова ще даде старт на проверките по състоянието на ски пистите в зимните курорти 

 

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще даде старт на проверките на съответствието по Наредбата за обезопасяването и информационната обезпеченост на ски пистите в България, която действа за първи път през настоящия зимен сезон. Първата инспекция ще бъде на ски зоната в к.к. Пампорово, а в нея ще се включи и председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.

Инспекциите имат за цел да гарантират сигурността на туристите в зимните курорти. Комисията, която ще извърши проверката в курорта включва както инспектори на Министерството на туризма и Комисията за защита на потребителите, така и външни експерти от Българската федерация по ски, Българското ски училище и др. Те ще проверят степента на сложност на всяка от пистите в курорта и наличието на задължителни обезопасителни и информационни съоръжения.

Резултатите от проверките ще бъдат представени утре (14 януари), от 10:00 часа на плац Студенец в Пампорово. В събитието ще вземат участие министър Николина Ангелкова, председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов, както и членовете на комисията. 

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате