Петък, 21 Юли 2017 06:33

Обявяват траурен ден в Община Баните заради загиналите при катастрофата Избрана

Написана от

Обявяват траурен ден в Община Баните заради загиналите при катастрофата

 

 Баните обявява траурен ден, заради загиналите двама жители на общината в катастрофа в снощните часове. Единият от тях бе председател на Общинския съвет. Велин Фиданов пое поста малко след предсрочните избори и бе начело на местния парламент едва няколко месеца. Вторият загинал в тежката катастрофа Красимир Купенов също е от Баните, но дълги години живее и работи в Смолян. Заради трагедията се отменят и заседанията на комисиите на ОбС, насрочени за днес, както и заседанието на местния парламент  в понеделник. Няма да се състои и големия концерт на самодейци от читалищата в община Баните, който бе насрочен за събота. „Рано тази сутрин се събрахме целият екип и взехме решение, събота да е обявен за траурен ден. Отменят се и редица мероприятия. Всички сме в шок“, коментира кметът на община Баните Милен Белчев.

 

Припомняме ви, че трагичният пътен инцидент се е случил снощи около  21 ч. по пътя връх „Свобода“ – Давидково, на около 6 км. от родопското село, когато джип „Тойота“, на прав участък се преобръща. На място загива шофьорът на колата 54 – годишният Велин Фиданов. В следствие на травмите от катастрофата малкопо-късно  почива и 52 – годишният Красимир Купенов. В колата е имало и трети човек, който е бил на задната седалка и се е разминал без сериозни наранявания. 72 – годишният мъж е настанен в болницата в Смолян, без опасност за живота. По първоначална информация има само няколко счупени ребра.

„По първоначална информация, става въпрос за движение с несъобразена скорост. Двамата загинали са били без обезопасителни колани. Взети са кръвни проби за алкохол , чиито резултат се очакват“, коментира директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате