Сряда, 13 Септември 2017 18:52

Фестивал „Хайдушка песен” в Чепеларе Избрана

Написана от

 Фестивал „Хайдушка песен”  в Чепеларе

Фестивал „Хайдушка песен” ще се състои на 23 и 24 септември в Чепеларе, съобщиха от пресцентъра на общината.  .  Фолклорното събитие е включено в програмата на Националните  хайдушки празници „Капитан Петко Войвода”, които предстоят от 22 до 24 септември в родопския град. Възстановка ще пресъздаде посрещането на Капитан Петко Войвода в Чепеларе.

 Във фолклорния фестивал могат да участват колективи и индивидуални изпълнители, а записването за участие продължава до 15 септември. Съгласно регламента, изпълнителите трябва да представят една хайдушка и една родопска песен, уточняват от Общината. Фестивалът няма конкурсен характер.

 Националните хайдушки празници се организират по инициатива на родолюбиви жители на Чепеларе с подкрепата на Общината. Тържествата са в памет на Капитан Петко Войвода- революционера, посветил се на освобождението на беломорските българи, защитник на Родопите, борец за свободата на региона, уточняват от инициативния комитет.

  Младежи от  сдружение „Родопски хайдути” ще покажат на 22 септември възстановка, представяща посрещането на Капитан Петко в Чепеларе.  Празничната програма на 22 септември включва и представление на открита сцена на пл. „Олимпийски” в града на музикално-танцовия спектакъл „Невястата” на ансамбъл „Родопа”. На 24 септември са предвидени възстановки „Живи картини от дейността на Капитан Петко Войвода”.

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате