Четвъртък, 14 Септември 2017 09:17

„Да изчистим България заедно” с първо есенно издание на 16 септември Избрана

Написана от

„Да изчистим България заедно” с първо есенно издание на 16 септември

 

Акцията е стъпка от подготовката на страната ни за участие в първия

Световен ден на почистването през 2018 г.

През 2017 г.най-мащабната национална доброволческа инициатива „Да изчистим България заедно” ще се проведе за седми път под егидата на bTV Media Group. Цяла България ще стане част от първото по рода си масово есенно почистване у нас, което ще се проведе на 16 септември. Изборът на есенна дата за провеждането на тазгодишната инициатива цели да посрещнем зимния сезон в чиста България и да възпрепятстваме негативното въздействие, което оказват върху околната среда, затрупаните под снега отпадъци.

Като част от глобалното гражданско движение „Let’s Do It World”, първото есенно издание на „Да изчистим България заедно” е стъпка от подготовката на страната ни за участие в първия Световен ден на почистването. Той ще се проведе през есента на 2018 г. и има за цел да обедини доброволците от 150 държави в най-голямата зелена и позитивна гражданска инициатива, която светът е виждал.

Областна администрация Смолян се присъединява към инициативата като призовава към активност и жителите на областта, които с действията и начина си на мислене, могат да се превърнат от доброволци за един ден в неизменни посланици на идеята за опазването на природата и създаването на по-чиста околна среда за живеене.

Повече информация за кампанията през 2017 г., как да се включите в инициативата, как и защо да използвате картата за маркиране на почистените зони и др. може да намерите на http://daizchistim.bg.

При изразено желание за участие в инициативата, доброволците следва да се обръщат към общинските администрации, от където може да се получи информация за определените участъци за почистване, както и да се получат ръкавици и чували за събиране на отпадъците.

Нека с общи усилия докажем, че област Смолян може да бъде по-чиста и привлекателна!

           

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате