Събота, 07 Октомври 2017 09:25

Училища и детски градини се включиха в Европейския ден на спорта Избрана

Написана от

Училища и детски градини се включиха в Европейския ден на спорта 

 

 vlcsnap-2017-10-07-12h29m33s868vlcsnap-2017-10-07-12h27m42s864

600 деца и младежи от учебните заведения и детските градини в Смолян се включиха в Европейския ден на спорта в училище. Инициативата е посветена на насърчаването на физическата активност сред учениците, като се залага на елемента на забавлението и се изпробват нови видове физическа активност и спорт. В България инициативата се координира от сдружение BG Бъди активен, а на национално ниво кампанията NowWeMOVE има подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката и общините.

 „ В инициативата  се включваме за 3-та поредна година. Преди сме правили весели междучасия и игри по същия начин. Целта е да се популяризира спорта в училище“, каза Жанета Белева, , учител по физкултура Първо СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“-Смолян.

Малки и големи се надбягваха, играха  футбол, баскетбол, тенис на маса. Имаше дори урок по  аеробика.

 „ Хубаво е човек да спортува, най-малкото което е за 15 минути е достатъчно тялото да се раздвижи ,за да има хубав ефект “, каза единадесетокласничката Десислава.

 „Това е нещо ново и разнообразно за нашия училищен живот, определено е по-интересно с музика, раздвижване и вдигане на духа“, споделя нейният съученик Васил.

„Направи ми впечатление, че деца, които иначе не се включват толкова, сега се включиха, защото е ново и интересно,  и се включиха всички“, каза учителят по физкултура Росица Рабушева.

Денят на спорта показа,  че поднесени по различен  начин,  часовете  могат да бъдат интересни и за малки и за големи.

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате