Вторник, 14 Ноември 2017 18:06

Километрични опашки заради обрушване на скали по пътя Смолян-Кърджали Избрана

Написана от

Километрични опашки заради обрушване на скали по пътя Смолян-Кърджали

 

 1234

Километрични колони от автомобили се образуваха в късния следобед днес и в двете посоки по главния път Смолян-Кърджали, в района на Върбински мост, заради обрушване на скали. Водачите на автомобили бяха   сериозно изнервени, защото им се наложи да чакат близо 40 минути, за да преминат. Сред чакащите имаше и ученически автобус.

От дежурната част на Областно пътно управление в Смолян бяха категорични, че в района би трябвало да се пропускат моторните превозни средства в едната лента на движение, или ако има създаден пропускателен режим, то би трябвало да е далеч в по-малък часови диапазон. Може би чакането щеше и да продължи, но броени минути след сигнала до ОПУ – Смолян, движението бе пуснато.

Шофьорите в района по никакъв начин не могат да разберат, как се осъществява движението, тъй като няма никакви знаци или информационни табели, като от двете страни на участъка, където се обрушва има по един служител, който обаче само спира или пуска движението.

Въпросното къртене на скали в пътния участък не фигурира като дейност и в Бюлетина за пътната обстановка на територията на областта, а човек може да разбере само ако пътува по въпросния, участък и му се наложи да изчаква, докато работниците преценят, кога да пуснат движението.

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате