Събота, 02 Декември 2017 10:20

РЗИ – Смолян: Питейната вода в Златоград не е опасна за консумация Избрана

Написана от

РЗИ – Смолян: Питейната вода в Златоград не е опасна за консумация

 

Питейната вода в Златоград и съседното село Старцево отговаря на всички изисквания и не е опасна за консумация. Това показват взетите водни проби в сряда от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Смолян след подадения сигнал за посивяване на река Върбица във вторник.

Припомняме ви, че именно след сигнала тогава, РЗИ – Кърджали забрани ползването на питейната вода в населените места, намиращи се на територията на три общини в област Кърджали, които имат допирни точки с река Върбица. В Златоград също бе преустановено водоподаването от шахтови кладенци 1 и 2, разположени по поречието на река Върбица, които захранват с питейна вода населението на Златоград и с. Старцево. Населението бе уведомено чрез Община Златоград за възникналия разлив от хвостохранилището и за това, че градът е захранен от алтернативен източник – шахтов кладенец 4 от река Неделинска, чиято вода е годна за пиене.

 В началото на седмицата се очакват да бъдат оповестени и резултатите от взетите водни проби и от водите на река Върбица от страна на Регионалната инспекция по околна среда и водите в Смолян и Басейнова дирекция „Източнобеломорски район”.

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате