Четвъртък, 21 Декември 2017 16:57

ОбС – Смолян отпусна 3 000 лв. за ремонт на изгорялата къща в Момчиловци Избрана

Написана от

ОбС – Смолян отпусна 3 000 лв. за ремонт на изгорялата къща в Момчиловци

 

Общински съвет Смолян отпусна 3 000 лв., с които да се подпомогне ремонта на покрива на изгорялата къща в Момчиловци. Съветниците одобриха помощ по 300 лв. за всеки засегнат член от семействата. Предложението бе дадено от кмета на общината Николай Мелемов.

Вчера зам.-кметът на община Смолян инж.Мариана Цекова се запозна на място с щетите след пожара и се срещна с хората, които останаха без покрив.

Огънят пламнал от комин на къщата този понеделник, 18 декември,  около 22,30 ч.. Много бързо се разпространил  и въпреки усилията на местните хора и пожарникарите щетите са сериозни.

Къщата е от гредоред, като от всяка страна има по три етажа. При пожара са унищожени покривна конструкция 240 кв.м, мебели, техника, домашно имущество и документи. В къщата живеят седем семейства, като едно от тях е с малко дете, има и възрастни хора. 

Доброволци помагат за разчистването на пожара. Стартирана е и дарителска кампания за подпомагането на семействата. По предварителни изчисления, ще са необходими около 30 000 лв. за възстановяването на къщата. Фирма вече се е заела с ремонта, като се е ангажирала и с дарение на строителни материали. Освен това вече общинските съветници подеха и кампания за лични дарения, като началото бе дадено от Михаил Генчев със сумата от 150 лв.

Дарителската сметка, по която желаещите да помогнат за възстановяването на покрива на изгорялата къща могат да превеждат средства, е BG 22 SOMB 9130 1064547801 в Общинска банка, на името на Стоян Стойков.

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате