Събота, 16 Август 2014 15:31

Пампорово ще бъде домакин на зрелищна вело надпревара Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

 Пампорово ще бъде домакин на зрелищна вело надпревара

  

На 22 и 23 август Пампорово ще бъде арена на зрелищна надпревара с планински велосипеди в една от най-атрактивните и популярни дисциплини в маунтин байка– форкрос. Състезанието е част от 4X Pro Tour, което представлява световно първенство в дисциплината, а България е не просто една от седемте локации за провеждането на престижния форум, а е избрана и за финалния кръг на турнира.

Форкросът е една от най-интересните и млади дисциплини в колоезденето, която се практикува от широк кръг от хора по цял свят. Дисциплината се заражда през 2000 година и само две години по-късно през 2002 година е официално приета от Международния колоездачен съюз. Дисциплината е подобна на познатите ни скикрос и бордеркрос - едновременно спускане на четирима човека по специално изградено трасе, изпълнено с множество големи скокове, виражи и други интересни препятствия. Състезанията по форкрос са изключително атрактивни, защото освен зрелищните скокове и бързи скорости, има и пряка елиминация, която създава интрига във всеки един сблъсък.

Специално за предстоящото състезание организаторите от Велопарк Пампорово и Консепт Криейтив преправиха почти изцяло трасето за форкрос на парка, по което миналата година се проведе Европейския шампионат в дисциплината, за да може да бъде още по-интересно и с по-високо ново на трудност.

Очаква се на родна земя да пристигне елита на форкроса в световен мащаб, като присъствието си вече са потвърдили няколко световни шампиона и много популярни имена като Томас Славик, Скот Бюмонт, Крис Робъртс и други.

В Пампорово вече тече трескава подготовка за състезанието, като домакините са доволни от приемането на финалния кръг на престижния турнир и с радост ще покажат лятната си гордост: „Радваме се, че при нас ще пристигнат истински професионалисти, които са карали в байк паркове и трасета по цял свят и ще можем да чуем тяхната обективна оценка за нашата работа по проекта Велопарк Пампорово“.

Домакинството на страната ни на финалният кръг от Световните серии по форкросще се осъществи изцяло благодарение на домакините от Пампорово АД, съдействието на община Смолян и спонсорите на събитието, които решиха да финансират надпреварата въпреки продължаващите проблеми в Българския колоездачен съюз.

От община Смолян организират специално за своите жители, които искат да наблюдават зрелищното събитие, безплатен транспорт до Пампорово за финалите на състезанието. График и допълнителна и информация за извозването ще можете да намерите на www.pamporovo.bike.

Големите финали на състезанието ще започнат в събота, 23-ти август точно в 15:00 часа, а награждаването на новите шампиони ще се проведе от 20:00 в поливалентната зала на хотел Перелик, където малко след това, за да отпразнуват събитието организаторите подготвят страхотно парти с много музика, изненади и добро настроение – не го изпускайте – вход  свободен! 

Последно променена в Събота, 16 Август 2014 15:31
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате