Вторник, 17 Март 2015 22:00

Пампорово събра сноубордисти от 13 държави за кръг от елитните серии Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Пампорово събра сноубордисти от 13 държави за кръг от елитните серии

 

Пампорово събра най-добрите сноубордисти за  кръг от елитните серии по сноуборд за 2015. Днес на  „Стената” се проведоха квалификации при мъжете, а  за утре са предвидени полуфинали и финали при жени и мъже.Трима българи ще карат утре по време на финалите на световния сноуборд тур в Пампорово. От родна страна най-добре се представи състезателя от отбора на Бороборд – Симеон Митрев, който успя да се класира на шеста позиция в неговата група с резултат от 64 точки и се класира за полуфиналите утре.На полуфинала, страната ни ще бъде представена също от Петър Гьошарков и Марио Беньо, които са притежатели на уайлд карт и се класират директно.

В  PAMPOROVO FREESTYLE OPEN ще се надпрварват състезатели от 13 държави. Трасето е с пет секции  и дължина 460 м.  . Сред най-познатите  имена са  Маркос Олмстед /Норвегия/, Монс Ройсланд /Норвегия/, Альоша Кривец /Словения/ , Ян Торли /САЩ/, Михаел Шерер /Швейцария/, Джордан Филипс /Канада/, Карли Шор /САЩ/.

„ За поредна година Пампорово е домакин на може би най-голямото събитие в сноуборда  в Източна Европа”, коментира Мариан Беляков, изпълнителен директор на „Пампорово” АД. Състезателите се оценяват  чрез видео журиране  от 4-членно жури., а зрелищните скокове обраха овациите на публиката.  Според директора на състезанието Иван Фърков  Пампорово е единственият зимен курорт у нас, който инвестира в професионални трасета за спорт, различен от алпийските ски.  Родопският курорт е в топ 10 в Европа след изграждането на Фън Парк Пампорово, където е единственото трасе за халфпайп в Източна Европа.

Последно променена в Вторник, 17 Март 2015 22:01
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате