Вторник, 01 Декември 2015 15:31

Валентин Стефанов е новият директор на скизоната в Пампорово Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

 

Валентин Стефанов е новият директор на скизоната в Пампорово

 

Валентин Стефанов е новият директор на скизоната в Пампорово, съобщи изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариан Беляков. Бившият национален състезател и утвърден специалист в подготовката на трасета в алпийските ски /включително и на Олимпиада/ Валентин Стефанов поема ръководството на екипа за управление на скизоната в момент, когато курортът се налага като домакин на престижни състезания в белите спортове, предаде БТА.
Предстоящият зимен сезон се очертава като добър, съдейки по записванията и резервациите към момента според прогноза на Мариан Беляков. Събитията около терористичните заплахи в Европа не се отразяват засега на очаквания поток туристи и резервациите на ваканционните групи към зимния център.
Предимно български и балкански туристи се очертава да бъдат основните клиенти в Пампорово през тази зима. Хотелската база е резервирана и запълнена почти изцяло за пиковите периоди през сезона. Потокът на британски туристи се очаква да се запази на нивата от последните години, като групите от Острова съставляват около 10 процента от клиентите. В края на декември започва чартърна програма с холандски туроператор през целия сезон.
От началото на скисезона ще се пусне в действие новият 4-седалков лифт, с който капацитетът на лифтовите съоръжения в курорта достига 13 000 скиори за час. Изцяло обновена е пропускателната система на лифтовите станции. Съоръженията за изкуствен сняг са подобрени, така че се увеличава мощността на системата и възможността за заснежаване. В центъра на хотелския комплекс се монтира и ново улично осветление.

Последно променена в Вторник, 01 Декември 2015 15:31
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате