Сряда, 08 Юни 2016 14:07

Популярни български филми и мачовете от Европейското ще гледат на открито смолянчани Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

 

Популярни български филми и мачовете от Европейското  ще гледат на открито смолянчани

 

И тази година за жителите и гостите на Смолян ще има  лятно кино. Любителите на прожекциите под звездите ще могат за гледат известни класически български филми. Организатори са община Смолян и Регионална библиотека „Николай Вранчев”. Прожекциите ще бъдат на Стария център, Амфитеатъра, от 21.00 ч. От  10 юни на същото място любителите на футбола ще могат да гледат всички мачове от Европейското първенство по футбол. През почивните дни от първенството 23, 24 и 28 юни ще бъдат излъчени филмите „Любимец 13”, „Кит” и „Оркестър без име”.

След като приключи Европейското първенство, прожекциите на Лятното кино ще продължат  всяка вечер. На видеостената на Стария център ще бъде публикувана програмата със заглавията  на филмите.

Регионалната библиотека в Смолян притежава сравнително богата колекция от български, документални, игрални и детски филми. Те са инвентирани във фондовете на комплексен отдел „Изкуство” и се радват на голям интерес от читателите от града, областта и гостите от страната. Библиотеката разполага с 84 уникални български филма, които жителите и гостите на Смолян ще могат да гледат през лятото.     

 

Последно променена в Сряда, 08 Юни 2016 14:08
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате