Неделя, 26 Февруари 2017 09:51

Четири златни медала за смолянчани от Световно първенство по джу-джицу за полицейски служители

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Четири златни медала за смолянчани от Световно първенство по джу-джицу за полицейски служители

  

Четири златни медала донесоха смолянчани от Световно първенство по джу-джицу за служители на полицията, армията и охранителни фирми, организирано от Международната федерация.. Надпреварата се проведе вчера в Разлог. Борислав Атанасов, Емил Ковачев и Димитър Димитров завоюваха първите места на почетната стълбичка, като с това донесоха световна слава на родния си град. 

 

В надпреварата участваха състезатели от 17 държави. За първи път от такъв мащаб първенство се провежда в България.

 

            Полицейският служител Емил Ковачев, заедно с полицай Борислав Атанасов от РУ-Чепеларе, при ОД МВР – Смолян, участват като отбор от МВР за България в „Полицейска лична защита“ като грабват два златни медала. В тази категория отборът от ОД МВР – Смолян преборва в битка състезатели от други 6 държави – Азърбейджан, Португалия, Италия, Германия, Сърбия и Монтенегро.

 

            Димитър Димитров, който е стажант в ОД МВР – Смолян от Академията на МВР пък участва в две категории по „Бойна система“, която представлява директна битка и спечелва още два златни медала за България.

 

            Чувството да си на върха в състезание от световен мащаб и да чуеш химна на България е удивително и много вълнуващо – споделиха победителите. „А когато, след положен упорит и непрестанен труд, дисциплина и здрав дух, бъдеш оценен – е най-важното!“.

 

            Като служители на МВР световните шампиони будят възхищение и гордост за България и по-специално за областния град.  

 

            Областна дирекция на МВР – Смолян поздравява златните медалисти и им пожелаваме успех в покоряването на още върхове и още поводи за гордост за МВР и за България! Бъдете здрави, все така борбени и силни тялом и духом!

 

            Със заповед на директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов двамата служители - старши инспектор Емил Ковачев и младши инспектор Борислав Атанасов, ще бъдат наградени с „Писмена похвала“. За стажант Димитър Димитров ще бъде изпратено Предложение до ректора на Академията на МВР за награждаването му.

 

 

 

Последно променена в Понеделник, 27 Февруари 2017 13:24
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате