Вторник, 28 Февруари 2017 13:36

Кметът Мелемов изпрати Мариела и Калин на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Кметът Мелемов изпрати Мариела и Калин на Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс

Днес в Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование  –Смолян се проведе церемония по изпращането на Мариела Налбантова и Калин Георгиев, които ще участват в  Световните зимни игри на Спешъл Олимпикс Австрия, 2017.

Те ще се проведат от 14 до 25 март т.г.  На събитието присъстваха кметът Николай Мелемов  и секретарят на община Смолян Момчил Николов. „Ще продължим традицията да подпомагаме  участието ви в игрите на Спешъл Олимпикс. Убеден съм, че ще  представите достойно Смолян и България на това престижно състезание. Изказвам благодарност и на вашите преподаватели и възпитатели за добре свършената работа и положените усилия, свързани с подготовката ви. Пожелавам ви успешно представяне, да сте здрави и да се забавлявате”, пожела Мелемов на Мариела и Калин.    

Директорката на центъра Мария Семерджиева подкрепи своите възпитаници и също им пожела  да са завърнат с поредните златни медали. Тя заяви, че за екипа на институцията е изключителна чест и отговорност участието на децата и учениците със специални потребности в различни инициативи с цел тяхното личностно израстване и развитие.

 Семерджиева  посочи, че от 2009 г. се изпращат от Смолян участници в игрите на Спешъл Олимпикс. От 11 състезатели в националния ни отбор, 2 са от Смолян и двама от Чепеларе.       

В рамките на 10 дни в игрите ще вземат участие  3000 атлета, 1100 треньора, 3000 доброволци и 500 официални лица от 110 държави.

Мариела е  възпитаник на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, където преди години се даде началото на регионалните игри на „Спешъл Олимпикс. Момичето е 13 години и заяви, че е готова за голямото спускане. Тя ще се състезава в дисциплината „Алпийски ски”.

Калин е ученик в СУ „Отец Паисий” в Смолян.  Той е на 15 години и иска  да спечели медал за България. Той ще се състезава в дисциплината „Ски бягане”.

 Нашите състезатели бяха поздравени с музикална програма от малчугани от детската градина в Устово.

На събитието по изпращането присъстваха директорите на ОУ „Проф.д-р Асен Златаров” и на СУ „Отец Паисий”, родители, учители и деца от Ресурсния център. Всички пожелаха на състезателите успех и достойно представяне.

http://www.smolyan.bg/bg/news/view/3432

Последно променена в Вторник, 28 Февруари 2017 13:36
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате