Неделя, 05 Март 2017 09:41

Радо Янков спечели за първи път и малка световна купа

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Радо Янков спечели за първи път и малка световна купа

 

Българският ас в сноуборда Радослав Янков сбъдна днес поредната си мечта, а именно да спечели и малка световна купа. Колосът от Чепеларе прибави в колекцията си от трофеи и този в паралелния гигантски слалом. В Кайзери (Тур) домакините се видяха в чудо заради мъгливото време в резултат на което условията за състезание станаха много трудни за сноубордистите. Въпреки, че имаха и неделята за резервен ден в Кайзери решиха да проведат на всяка цена състезанието днес. Лошите условия и липсата на видимост стана причина Радо да остане 17-и в квалификацията, като само 11 стотни го отделиха от влизане във финалите. Въпреки това щастието се усмихна през мъглата на Янков. Основните му конкуренти за глобуса в дисциплината ПГС Бенямин Карл и Невин Галмарини отпаднаха още на осминафинала и така стана невъзможно те да стопят разликата на Радо. Вкрайна сметка организаторите се принудиха да отложат за неделя четвъртфиналите и края на състезанието. Независимо от изхода в Кайзери няма и на практика кой да задмине Янков за купата на ПГС, защото това бе и последния старт в дисциплината за сезона. Единствено Андреас Промегер (Ав) при краен успех в Кайзери може да застигне Радо в класирането за големия кристален глобус. След Кайзери до края на сезона остава само паралелния гигантски слалом на финалите във Винтерберг (Гер) на 18 март. Именно тогава ще се реши и битката за големия кристален глобус в паралелните дисциплини. Ето какво написа Радо след днешния полустарт в Кайзери:
"След дилемата, дали ще бъде проведено отново състезанието утре или ще бъде продължено от кръга, до който беше спряно днес, печеля малкия кристален глобус в дисциплината "паралелен гигантски слалом". 
 БФСки честите на Радо и неговия треньор Георги Атанасов - Джоко първата малка световна купа в паралелния гигантски слалом!

 БФСКи

Последно променена в Неделя, 05 Март 2017 09:41
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате