Четвъртък, 16 Март 2017 14:26

Уикенд за двама в Чепеларе разиграват на томбола в чест на Европейската купа в Пампорово

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Уикенд за двама в Чепеларе разиграват на томбола в чест на Европейската купа в Пампорово  

 

Уикенд за двама разиграват на томбола с публиката хотелиери от Чепеларе, съобщи кметът Славка Чакърова. Всеки зрител, дошъл да подкрепи състезателите в стартовете за Европейската купа на пистите на Пампорово-Мечи чал, може да спечели като награда уикенд за двама в Чепеларе. Хотелиерите са подели тази инициатива, защото са щастливи, че пистите в родопското градче са домакини на събитие от такъв ранг. Състезанието се провежда от 13 до 19 март на пистите на Мечи чал. От българска страна са регистрирани 10 състезатели, а сред  чужденците са имена като  Брандън Деивис, Нути Ниамела, Дилан Томас и други. В Пампорово е и Ерик Баушман, който има травма и не може да участва в надпреварата
По традиция Pamporovo Freestyle Open е част от календара на Световната Сноуборд Федерация и предизвиква интереса на състезатели от цял свят.
Тази година в България пристигнаха състезатели от 4 континента

Освен за наградния фонд от над 10 000 лева, райдърите се борят и за  спечелването на точки към FIS и Световния Сноуборд Тур.

 „Много сме щастливи, че нивото на Еропейската купа, която правим тук се вдигна до най-високо ниво, което изобщо някога е имала Европейската кура  идава значителните 550 точки за победителя на ФИС. И това се случи, защото се записаха за участие едни от наистина световните звезди“, каза Иван Фърков, организатор на събитието

„Ние доказахме, че пистите на Мечи чал са от световно ниво и може да се провеждат състезания от такъв ранг. За първи път тук се провежда кръг от Европейската купа по фристайл сноуборд , а петък и събота ще бъдат другите два старта по ски слоп стайл. Ние с голямо вълнение присъстваме  и се наслаждаваме на майсторството на участниците в тези стартове. За нас това наистина е голямо признание и голяма радост“, каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

Последно променена в Четвъртък, 16 Март 2017 14:26
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате