Сряда, 11 Декември 2013 06:49

Пампорово откри зимния сезон с пищно снежно шоу по писта "Стената" Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Пампорово откри зимния сезон с пищно снежно шоу по писта "Стената"

 

Пампорово откри зимния сезон с пищно снежно шоу по писта "Стената". Всички лифтове в курорта днес возиха безплатно любителите на зимните спортове. Около 10 хиляди скиори и зрители пристигнаха за откриването на зимния сезон в комплекса.

Прогнозите на "Пампорово" АД предвиждат, че започва най-успешният зимен сезон за последните 10 години.Ранните записвания на туроператорите показват ръст на  туристическия поток както от британския пазар, така и от  балканските страни.Увеличението на турските туристи в Пампорово е неколкократно през последните 2 години.

Очаква се много успешен зимен сезон, заяви на откриването в Пампороро вицепремиерът Даниела Бобева. Тя прогнозира почти двойно увеличение на чуждестранните туристи за зимния сезон. Очакват се  доста туристи от Турция, два пъти повече визи са издадени в началото на сезона от българското консулство. Тече  активна информационна кампания за зимните ни курорти, предимно в съседните държави, каза Бобева.
Според вицепремиера самите курорти се справят добре с маркетинга. Относно проекта за свързване на Пампорово с пистите на "Мечи чал" в Чепеларе, вицепремиерът посочи, че той  е внесен за разглеждане в  работната група, която се занимава с проектите на зимните ни курорти. По нейни думи в работната група ще се разгледат и други проекти като този за френски курорт в Рила, както и плановете за Спортно-туристически център "Перелик".  „Считаме, че има голям потенциал в зимния туризъм“, коментира Бобева.
Последно променена в Сряда, 11 Декември 2013 06:49
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате