Вторник, 25 Юли 2017 06:57

Радослав Янков тренира усилено в родния си град Чепеларе

Написана от
Оценете
(1 глас)

 Радослав Янков тренира усилено   в родния си град Чепеларе

 

Световният шампион по сноуборд Радослав Янков тренира усилено тези дни  в родния си град Чепеларе. Всеки ден той спортува на двора си или във фитнеса.

 В началото на август  Радослав Янков заминава на летен подготвителен лагер на „Белмекен“. До тогава залага на тренировки за издръжливост и баланс.

 

„Този тип тренировка е един от видовете, които правя аз и си я наричам тренировка за баланс, изцяло отделна тренировка ,която помага при равновесието в сноуборда в последствие но иначе имам кондиционен треньор ,с който сега тренирам главно и той си е в София. Това е главно сега имам сухи тренировки, готвим се физически, защото както знаете през зимата трябва да има достатъчно сила и бързина ,така че главно се готвим тук в България, но септември месец се качваме на сняг и там започваме подготовката на сняг на глетчерите където вече си е специалната тренировка на сноуборд“, разказа пред БТВ Радослав Янков. 

 Първите важни състезания  започват през декември месец, когато в Кареза /Италия/ започват стартовете от Световната купа.

 

 „ И разбира се, тази година имаме Олимпийски игри , което е най-големия форум и най-голямото състезание, за което всички се готвят , както и аз.Олимпиадата е мечта на всеки спортист, първо както съм бил и аз на предишната Олимпиада. Беше ми мечта просто да ида, а сега разбира се целите са други, доста по-високи, като се има в предвид последните ми две години, така че ще се опитам да се представя на ниво, дай Боже да съм жив и здрав и да мога да дам най-доброто от себе си. Това е едно състезание, един шанс, ще напъвам колкото мога и така“, сподели световеният  шампион по снобуорд. Според него печелившата формула са добрата подготовка и късметът. В Чепеларе Радо обича да кара колело и често си прави походи сред природата.

Последно променена в Вторник, 25 Юли 2017 07:02
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате