Четвъртък, 08 Февруари 2018 06:35

Щангистите на Смолян се готвят за първото си състезание за годината, Ковачев с травма Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Щангистите на Смолян се готвят за първото си състезание за годината, Ковачев с травма

 

Отборът по вдигане на тежести на Смолян тренира усилено за първото си за годината състезание, съобщи треньорът на тима Милка Манева. Републиканското отборно първенство ще се състои в началото на март в Асеновград, като по предварителни заявки, смолянчани ще участват с общо с 14 тежкоатлета. Петима от тях ще мерят сили при децата, също  толкова и  при кадетите до 15 – годишна възраст. Смолян ще има и трима представители и при кадетите до 17 – годишна възраст и един при юношите до 20 години.

„В момента се готвим сериозно за състезанието в Асеновград, като целта ни е да покажем това, което състезателите постигат  на тренировките. За съжаление няма да имаме пълни отбори, но това се дължи на израстването във възрастовите групи на нашите състезатели и преминаването им в по-горна възраст“, коментира още бившата национална състезателка на България по вдигане на тежести.

На този етап единствено Златомир Ковачев има проблеми с рамото, заради което е правил редица изследвания и консултации със специалисти.

„Има болки, правен му е ядрено магнитния резонанс, в началото на седмицата го консултирахме и със специалист в София, очакваме окончателното становище на медиците, за да знаем как ще продължим за напред“, коментира Манева.

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате