Понеделник, 15 Януари 2018 20:44

Пето издание на инициативата „Журналисти в училище“ Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)
ПЕТО ИЗДАНИЕ НА ИНИЦИАТИВАТА „ЖУРНАЛИСТИ В УЧИЛИЩЕ“
 
До 28 февруари училища от цялата страна могат да изпращат мотивации за участие в петото юбилейно издание на инициативата „Журналисти в училище“. Известни български журналисти, свързани с наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ отново ще влязат в класната стая, за да дадат отговор на ученическите въпроси. Фокусът в петото издание на инициативата е повишаване на медийната грамотност на подрастващите. А приоритетно ще се разглеждат кандидатури от училища от по-малки населени места в страната, където достъпът до качествен информационен ресурс е ограничен.
Кандидатстването става чрез изпращане на попълнен формуляр за кандидатстване на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. в срок до 28 февруари. Формулярът за кандидатстване, както и указанията са достъпни на сайта на Фондация „Работилница за граждански инициативи“ (ФРГИ).
Училищата, които ще участват в инициативата, ще бъдат избрани по следните критерии: мотивация за участие; проявен интерес от страна на учениците; брой ученици, заявили участие в срещата; Брой жители на населеното място, където се намира кандидатстващото училище (под 100 000 души); предварително планиране на срещата. По места срещите с журналистите ще се проведат в периода: 1 март 2018 г. – 20 юни 2018 г.
През последните две години инициативата набра все по-голяма популярност в цялата страна. Само през изминалата 2017 г. повече от 3 000 ученици от 26 училища в цялата страна се срещнаха с журналисти, свързани с наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“. Освен повишаване на медийната грамотност, срещите допринасят за сформиране на гражданска позиция у подрастващите и не са последно място – провокират интереса към журналистическата професия като кариерен избор.
Инициатива „Журналисти в училище“
Последно променена в Понеделник, 15 Януари 2018 20:50
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате