Петък, 26 Септември 2014 20:28

Михалис Амиридис: 2015 ще бъде годината, в която туризмът ще бъде доминиращ фактор за икономическо възстановяване на Източна Македония и Тракия Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Михалис Амиридис: 2015 ще бъде  годината, в която туризмът ще бъде  доминиращ фактор за икономическо възстановяване на Източна Македония и Тракия

Изявление на зам.-областният управител на Периферия Източна Македония и Тракия, с ресор развитие на туризма и подкрепа на публичните и международните  отношения, по повод Международния ден на туризма 27 септември

Туризмът е дейност, основана предимно на човешкия фактор, отразявайки  култура ни и мястото, където живеем. Място с безпокойство с култура, с корени,  регионът на Източна Македония - Тракия, който предлага класически  сезонен продукт и същевременно работна ръка и природни дадености  за развитието на нови и алтернативни форми на туризъм.

Както многократно е заявявал  управителят на периферията г-н Георгиос  Павлидис, нашата цел е да разкрием потенциала на мястото, в което живеев  и в същото време да  маркираме нова концепция, с качествено подобрение за развитие на туризма. За това добавяме комбинацията туризъм-култура, като локомотив, ядрото на политиката за регионалното развитие. За да направим нашия регион завършена туристическа дестинация с върхови постижения, призната от цяла Европа.

Освен това се предполага, че не може да има устойчиво развитие на туризма, ако ползите не достигат до основата на местната общност, ако туристическата дейност се упражнява с методи, които унищожават социални ценности и културата на даден регион. Прякото участие на местната общност, може да предложи значително икономическо и културно подобряване на мястото, където живеем.

Основната ни туристическа дейност и изработването  на местнитрадиционни продукти, трябва да се свържат и да се укрепи развитието им.

Също така сме Европейски регион, където нивото на безработицата е сред най-високите в Европа. Заетостта в туристическата индустрияна местните жители, които да предоставят качествени услуги на базата на доказани способности и познания, следва да се счита за приоритет.

По повод на тазгодишния празник, аз призовавам заетите в областта на туризма, хората, работещи в местата за настаняване, заведенията за хранене, търговията, предприемачите,местното население,  да засилят сътрудничеството помежду си.Само с увеличение на ползите за обществото и  поддържането, доколкото е възможно, на приходите от туризъм в нашия регион, ние ще имаме устойчиво развитие на този сектор.

Надявам се, 2015 г.  ще бъде годината, в която туристическата дейност, ще се превърне в доминиращ фактор за ефективно социално и икономическо възстановяване на регион Източна Македония и Тракия.

С уважение:

Михалис Амиридис

Зам.-областен управител на Периферия ИМТ

                                                                      

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате