Четвъртък, 10 Септември 2015 17:09

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри първия Фестивал на киселото мляко в Момчиловци Избрана

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри първия Фестивал на киселото мляко в Момчиловци

Министърът на туризма Николина Ангелкова откри първия Фестивал на киселото мляко „Традициите на Родопите” в Момчиловци, предаде БТА. Такива събития дават възможност да покажем колко красива е нашата страна, какви китни места има като Момчиловци, където традициите, българският дух, българщината са живи и могат да ни представят пред света, посочи министър Ангелкова. Сред гостите на фестивала е 37-членна делегация от китайската компания Bright Dairy. Фирмата произвежда от 7 години на китайския пазар млечен продукт „Момчиловци” и е основен организатор и спонсор на Фестивала на киселото мляко.
Именно традиционните български продукти като киселото мляко, българският дух и традициите ни дават основата на дългосрочни общи туристически продукти, които можем да развиваме заедно с Китай, заяви министърът на туризма. Според Николина Ангелкова фестивалът в Момчиловци е събитие, което може да бъде поставено в общите туристически маршрути.
Киселото мляко „Момчиловци” успя да се наложи за 7 години и да се превърне в любима марка на китайците, каза Дун Цин, изпълнителен директор на Bright Dairy. От компанията заявиха, че киселото мляко, носещо името на родопското село е донесло на фирмата над 200 млн. юани приходи досега. Изпълнителният директор допълни, че в основата на партньорството с Момчиловци е запознаването им със здравословния начин на живот в планинското село и киселото мляко като тайната на дълголетието. Целта ни е чрез киселото мляко да предадем този здравословен начин на живот, а Момчиловци да стане предпочитана дестинация за много китайци, завия Дун Цин.
Родопска музика, изпълнения на каба гайди, изложения на млечни продукти и традиционни занаятчийски произведения съпътстват провеждането на първото издание на Фестивала на киселото мляко. Празниците на млякото в Момчиловци продължават до 13 септември. Намеренията на организаторите са да превърнат феста в ежегоден.

 

 

Последно променена в Четвъртък, 10 Септември 2015 17:09
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com
Влезте, за да коментирате