Четвъртък, 15 Юни 2017 09:22

Напредък по изграждането на ГКПП Рудозем-Ксанти: До месец обявяват търга за пътя от гръцка страна

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Напредък по изграждането на ГКПП Рудозем-Ксанти: До месец обявяват търга за пътя от гръцка страна

До месец се очаква да бъде обявен търгът за трансграничния път от гръцка страна и до края на годината да бъде сключен договор с изпълнител. Това стана ясно по време на участието на областния управител на Смолян Недялко Славов в заседание на
Четвъртия комитет за наблюдение по програма ИНТЕРРЕГ V-A Гърция-България 2014-2020, в който той е член с право на глас. Срещата се проведе на 13 юни 2017 г. в Серес, Гърция.

Бяха разгледани текущи въпроси, свързани с напредъка на програмата и развитието по реализиране на стратегически проекти. В отделна точка от дневния ред беше разгледано текущото изпълнение по проекта за изграждане на ГКПП „Рудозем-Ксанти” и прилежащата към пункта пътна инфраструктура. По въпроса докладваха областният управител на област Смолян, водещият партньор – гръцката пътна агенция Егнатия Одос и третият партньор – Агенция „Пътна инфраструктура”.
Както вече е известно, АПИ е възложила рехабилитацията на пътя „Средногорци-Рудозем”. От гръцка страна се очаква търга за пътя да бъде обявен в рамките на месец и до края на годината да бъде сключен договор с изпълнител.
Областният управител Недялко Славов уточни, че в момента се работи по проектиране на довеждащата инфраструктура към бъдещия ГКПП „Рудозем-Ксанти”, след което предстои обявяване на обществена поръчка за избор на изпълнител, което се очаква да се случи в рамките на 2 месеца. В хода на обсъжданията стана ясно, че няма съществени закъснения по изпълнение на проекта от страна на партньорите. Съгласно договора за финансиране всички обекти трябва да са завършени до август 2019 година.

Последно променена в Четвъртък, 15 Юни 2017 09:22
Влезте, за да коментирате