Печат на тази страница
Вторник, 28 Ноември 2017 16:51

Ръководството на EVN декларира готовността на дружеството за зимния сезон

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Ръководството на EVN декларира готовността на дружеството за зимния сезон

 

 

Областният управител Недялко Славов и ресорният заместник-областен управител Андриян Петров проведоха работна среща с председателя на УС на EVN България – Робърт Дик, заместник-председателя на УС на EVN България – Калина Трифонова и Константин Величков – член на ръководството на EVN България Електроразпределение.
     На срещата бяха коментирани теми, свързани с дейността на дружеството в региона. Представителите от
EVN информираха областния управител за реализираните инвестиции в качество, иновации и услуги от дружеството и конкретните положителни резултати. Инвестиционната и ремонтна програма за 2017 година на  EVN България в област Смолян е на стойност от 5.2 млн. лв., което възлиза приблизително на 100% изпълнение на планираните инвестиции. В следствие на обновената електропреносна мрежа и монтирането на електромери с дистанционно отчитане, технологичните разходи през 2017 година са намалели до 8,2%.

      От ръководството на  EVN декларираха пред Славов готовността си за предстоящия зимен сезон, като увериха, че са направени инспекции на всички съоръжения, осигурени са необходимите просеки за достъп и бързо реагиране при възникване на аварии. Специалното оборудване и автомобилният парк за нуждите на дружеството са подготвени за зимни условия, осигурени са и дизелови генератори.  На вниманието на областния управител беше представена Концепцията на EVN за кабелиране на въздушни електропроводи на територията на област Смолян, като мярка за намаляване на аварийността.    

      Представителите на дружеството увериха областния управител, че работят в посока към развитие на свободния пазар на електроенергия в България, което ще доведе до значителна оптимизация на потреблението, конкуренция между регулаторите и либерализиране на пазара. Те уточниха, че забавянето на този процес се дължи на липсата на функциониращ пазар за покупки на енергия и по-ниски регулярни цени за бизнеса от 01.07.2017 година при възходящ темп на цените на свободен пазар.

        На срещата беше обсъдена и темата, свързана с прилагане на дуално обучение в сътрудничество между дружеството и Професионалната гимназия по техники и технологии в Смолян. Представителите на EVN България показаха готовността си за реализирането на тази практика в Смолян, както и в други градове в страната. Представени бяха реализирани и предстоящи проекти в региона по инициативата „EVN за България”, която е част от политиката на дружеството за осъществяване на обществено полезна дейност.

Последно променена в Вторник, 28 Ноември 2017 16:51
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате