Печат на тази страница
Четвъртък, 08 Септември 2022 22:16

Дарителска акция за подпомагане на пострадалите от наводненията в Карловско семейства започва в Чепинци

Написана от
Оценете
(0 гласа)
Дарителска акция за подпомагане на пострадалите от наводненията в Карловско семейства започва в Чепинци
 
Дарителска акция за подпомагане на пострадалите от наводненията в Карловско семейства започва от днес в рудоземското село Чепинци, съобщи  кметът Мустафа Брахимбашев. Благотворителната кампания е по инициатива на кметството и местно дружество на жените в родопското село.
Жителите на Чепинци се отзоваха още в първия ден на акцията, дарявайки картофи, боб, хранителни продукти и неща от първа необходимост, обяснява кметът. Това е поредна благотворителна инициатива в селото. От началото на годината местните жители се включиха в дарителски каузи за осигуряване на средства за лечение на болни, както и за подпомагане на социално уязвими групи.
Кампанията за бедстващите от наводнените селища ще продължи до 13 септември, като наред с пунктовете за приемане на хранителни помощи, дарени суми ще се събират в кутии, поставени в магазини в селото. Организаторите на акцията са цитирали в обръщението към жителите на Чепинци и текстове от Корана: „Аллах е в помощ на раба, щом рабът е в помощ на своя брат."
Вследствие на продължителния интензивен дъжд, паднал на територията на община Карлово, в началото на септември бяха наводнени жилищни и търговски сгради, беше нарушена пътна настилка в редица села в региона. Информацията е на БТА.
 
Последно променена в Четвъртък, 08 Септември 2022 22:16
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате