Печат на тази страница
Петък, 25 Ноември 2016 17:46

Областният управител и новоизбраният префект на ИМТ ще продължат да работят за просперитета на транс граничния регион

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Областният управител и новоизбраният префект на ИМТ ще продължат да работят  за просперитета на транс граничния регион

Областният управител Недялко Славов се срещна за първи път с Христос Метиос и го поздрави лично по случай избирането му за префект на Регион Източна Македония и Тракия. Славов изрази надежда, че ще продължат заедно с г-н Метиос да развиват и надграждат добросъседските взаимоотношения между двата региона. Областният управител на Смолян благодари на новоизбрания префект, че в днешния натоварен ден, когато и министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас е на посещение в град Комотини, е отделил време да се срещнат и обсъдят съвместното сътрудничество между двата региона.

        „Изразявам още веднъж огромното си съжаление от преждевременната загуба на господин Георгиос Павлидис! Той бе истинско богатство за Вашия регион и аз имах щастието заедно с него да реализираме много проекти и инициативи, които развиха отношенията между нашите два региона в дух на добросъседство и взаимен интерес. Сигурен съм, че заедно с Вас ще продължим да работим за просперитета на транс-граничния регион, като личности с про-европейски възгледи.”, областният управител Недялко Славов изрази отново своите съжаление за загубата на г-н Павлидис.

       Темите, които бяха дискутирани на срещата между двамата областни управители, засягат сътрудничеството между двата региона и основно реализирането на проектите за транс-гранична свързаност, ГКПП ”Рудозем-Ксанти” и прилежащата към пункта пътна инфраструктура от българска и гръцка страна. Славов беше уверен от Метиос, че той ще се запознае детайлно и бързо ще навлезе в темата, като направи всичко необходимо проектът да се реализира безпроблемно.

       Бяха обсъдени и другите трансгранични проекти, в които двата региона са партньори – превенция на наводненията, чрез изграждане на защитни  съоръжения в транс-граничния регион. Засегнати бяха и теми свързани със сътрудничество в сферата на културата, туризма и социално-икономическото развитие.

        Метиос прие отправената му покана от областния управител Недялко Славов да посети нашия регион  и увери, че ще направи всичко възможно да реализира визитата си още в началото на 2017 година.

       По-късно днес, по покана на  г-н Метиос, Славов присъства на 24-то изложение “Източна Македония - Тракия 2016”, което беше открито от министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас в присъствието на много официални лица. Изложението тази година се провежда от 25 до 27 ноември в Международен изложбен център, разположен в гр. Комотини, Р. Гърция (промишлената зона на Комотини) и в него участват производители на индустриална и селско-стопанска продукция от цяла Северна Гърция.

       Областният управител Недялко Славов подчерта, че за следващата година ще се работи в посока на това да се осигури присъствие на изложението в Комотини и на местни производители от Смолянския регион.

Последно променена в Петък, 25 Ноември 2016 17:48
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Влезте, за да коментирате