Печат на тази страница
Сряда, 10 Май 2017 11:42

Административен съд - Смолян отваря врати за граждани

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Административен съд - Смолян отваря врати за граждани 

 

За пета поредна година Административен съд - Смолян отваря врати за граждани, медии и институции в рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“, чийто старт е в 15:00 часа  на 12.05.2017 г.

Инициативата се осъществява с цел популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите и във връзка с Образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури 2016-2017”. Основно място в реализацията й бе отделено за повишаване правосъзнанието на учениците и в частност на това как да защитават свои нарушени права. Гражданите ще могат да се запознаят с историята, дейността и структурата на съда, да разгледат сградата на съдебната палата, да научат повече за възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги и информация.

Програмата ще приключи с провеждането на симулативен административнонаказателен процес по действителен случай, на две инстанции,  в който участват ученици от СУ "Св. св. Кирил и Методий" гр.Смолян.

Процесът ще бъде излъчван на живо. Линкът на видеото ще бъде публикуван на сайта на Административен съд – Смолян, в деня на събитието. 

Последно променена в Сряда, 10 Май 2017 11:42
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате