Печат на тази страница
Събота, 09 Септември 2017 12:28

Девин ще е домакин на Световен фестивал на гайдари и кавалджии

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Девин ще е домакин на Световен фестивал на гайдари и кавалджии

 

Девин ще бъде домакин на Световен фестивал на гайдари и кавалджии. В проявата  ще вземат участие и артисти от всички жанрове на изкуството. Първото издание на фестивала  ще се проведе  на 20, 21 и 22 октомври т.г.  Фестивалът има за цел да популяризира музикалните и танцови традиции, характерни занаяти и обичаи в  Девин и в Родопите. Провежда се  под патронажа на кмета на общината Красимир Даскалов.  В основата  на фестивала са традиционни музикални инструменти, характерни за този край - гайда и кавал. Фестивалът ще даде възможност за изява и на съвременни творци от различни жанрове на изкуството, които се вдъхновяват от традицията, за да създават модерни образци. На сцените ще се изявят музиканти, танцьори, художници, илюзионисти, актьори.

Организаторите предвиждат множество фестивални атракции, които ще засилят интереса на туристите и участниците в събитието като парад на ретро автомобили, среща на рокерите, офроуд из Родопите, екскурзии до атрактивни местности в планината, делтапланери, полети с балон, наблюдение на звездното небе над Родопите, кулинарни изненади и др. Природата край Девин и лековитата минерална вода предлагат на туристите и участниците неповторими възможности за едно незабравимо изживяване. 
Фестивалът има за цел и да внесе разнообразие в културния календар на Община Девин и на регион Родопи, привличайки утвърдени имена от българската и световната музикална сцена, както и туристи от цял свят извън активния туристически сезон. По този начин събитието ще допринесе за цялостно популяризиране на Девин и местните традиции и обичаи в България и по света.

 Организаторите на "Чуйте Девин" са : СНЦ "Добрините", "ЕНИ тур" ООД, "ЕНИ филм" ЕООД.

Последно променена в Събота, 09 Септември 2017 12:28
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате