Печат на тази страница
Сряда, 08 Ноември 2017 14:25

Манол Ружинов е новият председател на читалището в Устово

Написана от
Оценете
(0 гласа)
Манол Ружинов е новият председател на читалището в Устово
 
23376146 293266394508734 5422968202656209720 n 
Читалище "Кирил Маджаров-1866" вече има нов председател. Той бе избран на проведеното вчера извънредно изборно събрание, съобщиха от читалището. Това се наложи поради преждевременната кончина на предишния дългогодишен председател доц. д-р Христо Гиневски. Залата се оказа тясна да събере всички читалищни членове, желаещи да упражнят правото си на вот за избора на нов ръководител на такава уважавана институция, каквато е читалището. Бяха издигнати две кандидатури - на Мария Чиновска и на Манол Ружинов.Мария Чиновска е специалист социални дейности, областен координатор по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", обучител по проекти на Агенцията по социално подпомагане, изявен общественик съпредседател на Комитета за защита интересите на Устово.
Манол Ружинов - амбициозен млад човек с успешни изяви в публично-общинската сфера , специалист " Публична администрация" и "Корпоративен мениджмънт", Председател на Патриотичното сдружение " Родопски хайдути". 
Кандидатите представиха своите виждания за бъдещето на читалището в Устово и след проведения таен вот с малка преднина в гласовете спечели Манол Ружинов, който обеща, че ще се стреми да привлече повече млади хора в читалището, да разшири и разнообрази дейностите и да обедини усилията на двете институции - читалището и сдружението "Родопски хайдути" за запазване на националната идентичност, за развитието на града и квартала ни и най-вече да накара младите хора да се върната по родните си места, за да се се спре обезлюдяването на региона.
Последно променена в Сряда, 08 Ноември 2017 14:29
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате