Печат на тази страница
Четвъртък, 11 Януари 2018 17:05

Пловдивският университет ще приеме отличниците в Национално състезание по БЕЛ през февруари

Написана от
Оценете
(0 гласа)

Пловдивският университет ще приеме отличниците в Национално състезание по БЕЛ през февруари

 

"Драги зрелостници, можете да станете студенти още през февруари 2018!" С този призив се обръщат към бъдещите абитуриенти от Филологическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски". Приемът ще  стане факт за тези, които участват в предстоящото Национално състезание по български език и литература за зрелостници и получат отлична оценка. Те ще могат да избират между следните специалности:

- българска филология

- славистика

- български език и китайски език

- български език и руски език

- български език и френски език

- български език и италиански език

- български език и новогръцки език

- български език и турски език

- български език и история

- български език и испански език

- български език и немски език

- български език и гражданско образование

 

Състезанието ще се проведе в сградите на ПУ (залите ще бъдат допълнително уточнени) и ще продължи 3 астрономически часа. Форматът му ще бъде много близък до държавния зрелостен изпит (примерни задачи можете да видите ТУК).

Участието в състезанието е напълно БЕЗПЛАТНО. В деня на провеждането му кандидатите трябва да носят само личната си карта. Те ще работят по два равнопоставени модула – езиков и литературен. Оценяването ще става по точкова система, а резултатите ще се приравнят към шестобалната система. При кандидатстване в някоя от изброените по-горе специалности, получената отлична оценка от състезанието ще е актуална и няма да зависи от оценката, която ще получи зрелостникът на матурата (стига тя да е положителна). В рамките до 10 дни след провеждането резултатите ще бъдат обявени на сайта на Филологическия факултет.

Желаещите да се включат в състезанието трябва да попълнят следната форма за регистрация ТУК. Срокът за регистриране е 30 януари, включително. Списъкът с регистрираните участници и разпределението им по зали ще бъде обявен на 1 февруари.

Последно променена в Четвъртък, 11 Януари 2018 17:05
rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате