Печат на тази страница
Понеделник, 02 Декември 2019 10:00

Нов вид измама с обещания за изгодни екскурзии дебне за жертви Избрана

Написана от

Нов вид измама с обещания за изгодни екскурзии дебне за жертви

Нов вид измама с обещания за безплатни екскурзии дебне за жертви, като този път е насочена към по-интелигентните хора. За това ни сигнализира семейство от Смолян. Тодор Мелемов получил телефонно обаждане с известието, че е избран на произволен принцип за рекламна кампания на фирмата, за да  участва в томбола, която разиграва безплатни екскурзии за двама в чужбина. Последвала анкета за това колко често почива със семейството си, любимите места за почивка и др. Тодор не се усъмнил за телефонното обаждане, защото телефонния му номер е публичен и може да се намери в интернет.

Няколко дни по-късно получил отново обаждане, че е избран и печели пътуване. За целта, той заедно с половинката си,  трябвало да отиде на събеседване в заседателна зала на голям  хотел в Пампорово и да носи със себе си пари, тъй като фирмата щяла да го уведоми и за други предложения за екскурзии, които може да закупи на половин цена. Това вече породило съмнения за измамна схема у Тодор. Уговорената среща била вчера. Той решил да отиде, за да разбере какво се случва, като взел със себе си съпругата си Елена. На срещата те започнали да задават по-конкретни въпроси за фирмата, за нейното седалище и ЕИК, което смутило лекторите. След проверка в Гугъл, семейството почти било сигурно, че всичко това  е доста  съмнително. Излезли от срещата и веднага сигнализирали органите на реда. На срещата за „мечтаната екскурзия“ присъствали и други хора.

За случая потвърдиха и от полицията. Двама от служителите на фирмата са били задържани в РПУ- Чепеларе. След извършена проверка са освободени , поради липса на данни за извършена измама.

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Влезте, за да коментирате