Печат на тази страница
Събота, 15 Юли 2017 09:24

Комисар Димов: В малките населени места не се спазва закона , а хората стават „съучастници“ във войната по пътищата Избрана

Написана от

Комисар Димов: В малките населени места не се спазва закона, а хората стават „съучастници“ във войната по пътищата

В малките отдалечени места неспазването на закона е страшно Още по-страшно е това, че хората приемат всичко за нормално и така стават съучастници на войната по пътищата.

„Каквито и да било правила почти не се спазват, за правилата на движение да не говорим Буквално се натъкваме на пълно съучастие, в момента , в който спре полицейската кола, в селото тръгва мълва, че полицията е тук и буквално се спира всякакво движение“, каза директорът на полицията в Смолян комисар Николай Димов. Той посочи фрапиращ случай от селата по Арденското корито, в който 59-годишен мъж претърпява пътен инцидент с мотор, при който билс множество изпочупвания. Оказва се , че моторът е нерегистриран , а водачът няма книжка. Той управлявал постоянно мотора си в селото, дори и подпийнал, а никой от жителите не е сигнализирал органите на реда.   „Последният случай от Триград също, баща му така си е решил и родителите , да оставиш ти на 16-годишно момче автомобил под ръка   в селото , мощен автомобил А6. Ние сега в хода на работа установяваме, ме той от  години си управлява АТВ-та, кросови мотори и за това всички се правят, че не знаят , включително и нашият полицейски служител. Нашата цел е да няма осакатени хора , за няма инвалиди и загинали ,това е превенцията . По-добре ,който и да човек да каже на нашия полицейски инспектор, или началниците ходят по приемни дни, да каже това момче си позволява постоянно, пийва, кара…. Ние няма до го обесим , има си ред. Ще отиде колегата , ще го предупреди писмено, ще му разясни какво може да се случи. Един ако успеем да откажем от това значи сме постигнали нещо ,в противен случай ще броим жертвите“, добави шефът на полицията в Смолян.

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате