Печат на тази страница
Понеделник, 17 Юли 2017 09:42

40 хиляди лева за две седмици събраха родопчани за операцията на Валентин от Арда Избрана

Написана от

 40 хиляди лева за две седмици събраха родопчани за операцията на Валентин от Арда 

 

31-годишен мъж от смолянското село Арда се нуждае от спешна животоспасяваща операция в чужбина. За нея са необходими над 50 хиляди лева, които са непосилни за семейството му.

Валентин е с диагноза рак на носоглътката. Разболява се преди пет години, минава през няколко химиотерапии. Надежда за живот на младия мъж , дават от  турска болница, но операцията трябва да се извърши час по-скоро.

 „ Болките са Постоянни и от много време съм на болкоуспокояващи и то  много силни. Това, че толкова много хора ми помагат ,  ми дава голяма  надежда. Благодаряна всички“, каза Валентин.

 „Направихме консултации в няколко български клиники, значи преди нова година бяхме в една софийска, преди месец в друга, от там ни насочват и връщат единствено към химиотерапевтичните центрове, но за нас това не  е решение, защото вече всичко , което трябваше сме го направили, остава единствено да повтаряме вече  използваните лекарства.“, каза сестрата на болното момче Емилия.

Зад каузата да съберат пари за операцията застават много хора. За  две седмици са събрани 40 хиляди лева.  В Арда ще се лишат и от тазгодишния празник на селото.

 „Средствата също   ще ги дадем за операцията на Вальо, защото празник винаги може да си направим, а средствата , парите са необходими за момента на това момче. Всички арденци и от коритото, които работят по чужбина, в Англия  , в Испания, Германия, всички изпратиха пари“, каза кметът на Арда Недко Юруков.

 „Въпреки болестта си, въпреки, че изпитваше някакъв дискомфорт, той започна да гледа животни, за да може да изкара някой лев да подпомогне своето лечение. Баща ум почина преди две години, той му беше голяма опора. Остана с майка си и дядо ,който е 85-годишен старец. Вальо сам си осигуряваше до сега лечението си“, разказват за него в селото.

Валентин е кандидатствал за средства и   в комисията за лечение на българи в чужбина , но от там все още   няма отговор.

Всеки , който иска  да помогне, може да го направи, като изпрати превод по следната сметка:

Банковата сметка ЦКБ АД клон Смолян 
IBAN BG51 CECB 9790 10A7 9795 01 BIC CECBBGSF
ВАЛЕНТИН МИНЧЕВ ГЪРБЕЛОВ 

rodopinews

Сайт за Новините в Родопите, такива каквито са !

www.rodopinews.com

Последните от rodopinews

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате